Indkøbskurv
Shape Created with Sketch.
Du har 0 varer i kurven til en samlet værdi af:

Vejledning og hjælp

cover.jpg

Hvad er fadøl

Fadøl er øl tappet på beholder/fustager hvor det så ved at tilsætte kulsyre dannes tryk i fustagen og øllet bliver presset gennem anlægget hvor det køles ned til ca. 4-5 grader, anlægget kan nedkølles med freon eller, vand hvor der dannes en is kappe hvor øllet løber igennem, der bliver tilsat kulsyre samtidig med at der tappes øl, det er derfor øllet syntes meget mere frisk.

Hvordan tilsluttes anlægget:

Alle anlæg der leveres af depot-svendborg.dk er renset og afprøvet inden de leveres til kunden, betjeningsfejl står for eget ansvar.

Følg venligst denne instruktion.

Når anlægget er leveret skal det tilsluttes med det samme dvs.

  1. Placer anlægget er hvor anlægget skal bruges, ikke fl ytte det fra sted til sted, dette kan skade anlægget. Husk at check at vandkaret er fyldt op (vigtig)
  2. Tilslut nu strøm (ikke kabeltrommel den bliver varm og ledningerne vil smelte, det fl este anlæg kræver 16 A. Det er altid en god idé at sætte en lille lampe til samme stik som anlægget, så vil man altid kunne se om anlægget får strøm.
  3. Når anlægget står på pladsen hvor den skal bruges og strømmen er tilsluttet, skal anlægget nedkøles, det tager ca. 3 timer, det er dog en god idé at køre øl på slangerne inden strømmen tilsluttes, øllet beskytter slangerne mod at fryse til, dette kan ske.
  4. Der må ikke stilles på de to manometer der følger med anlægget, den lille viser hvor meget kulsyre der er tilbage i fl asken (1 fustage med 30 ltr. Øl bruger ca. 200 gr. Kulsyre og der er til ca. 30 fustager i en fl aske kulsyre). Den store manometer viser trykket på øllet og som er meget vigtig for øllet ikke kommer til at skumme, dette er også afhænig at ude temperaturen, en tommelfi nger regel, er der mellem 20-25 grader skal det store manometer stå på 2,2 til 2,5, det er indstillet inden levering, der må ikke stilles på manometrene.
  5. Efter anlægget og fustagerne er leveret skal alle fustagerne stilles køligt det vil sige de må ikke få direkte sol eller stå i en varm stue eller lign. og skal holdes rimelig kølig, varme fustager får øllet til at skumme.
  6. Der sidder som regel en lille skrue/hane ved siden af hane hvor øllet kommer ud, der kan man justere den hastighed øllet skal skænkes med, den er også indstillet fra depotet, øllet må ikke løbe for stærkt ud af hane, anlægget skal kunne følge med til at køle øllet ned.
  7. Nu er anlægget klar til brug, husk at holde ølkruset på skrå, så skummer øllet ikke så meget, det er vigtig at bruge plastic ølkrus eller glas der er vasket uden afspændingsmiddel, afspændingsmiddel kan gøre så øllet skummer kraftigt, der for er det altid en god idé at bruge plastic krus der er lavet til øl.

 

Skummer anlægget stadig eller kan i ikke få det til at virke kan du/i kontakte vagttelefon 70 22 46 11

 

 Er de 7 punkter ikke overholdt og der ringes efter assistance vil der komme et gebyr på 500,- på regning når anlægget afhentes. Fjern ikke låget på fustagerne dette er en plombering, og der vil blive faktureret ved manglende eller løse låg

Vi er stolte af at kunne levere alverdens mærker
albani logo
faxe kondi logo
tuborg logo
carlsberg logo
coca cola logo
frem logo